Timmerdorp

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Timmerdorp is een 3 daags evenement en vind altijd plaats op de laatse 3 dagen in de laatste week van de zomervakantie. Met behulp van veel trouwe sponsors, hout verzamelaars en vrijwilligers zet de Jass zich in, om samen met de waarlandse kinderen een hele nieuwe wijk op poten te zetten. Ons dorp is natuurlijk omgeven door water en daarom bouwen de kinderen uit groepen 7 en 8 vlotten waarmee op de vrijdag onderling  gestreden wordt welke vlot het mooiste is en welk team het snelste vaart in het natuurbad van zwembad Waarland.  Hieronder een verslag van de 2015 editie of via de link een video verslag van de 2014 editie

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vrijdag 14 augustus

Na een fikse regenbui was het gelukkig om 10.00u droog zodat de kinderen lekker konden gaan schilderen. We hadden dit jaar vele kleuren verf dus er ontstonden kleurrijke kastelen en vlotten. We werden verrast door bakkerij Beemsterboer met taai en koeken. Enorm bedankt! Om 12.00u kregen de kinderen een diploma en gingen zij naar huis. Ze gingen zich thuis mooi maken om om 16.00u weer terug te komen. Ze konden lekker in hun hutten spelen, kregen een patatje, snackie en een ijsje. Om half 6 ging het dorp open. De kinderen kregen veel ‘visite’ dat was leuk.
Voor de vlottenbouwers was het moment van de waarheid aangekomen de vlottenrace in het vierde van het zwembad. 4 jongens teams streden tegen elkaar en vier meiden teams. De snelste vlot was dit jaar hashtag piratenswek van Job, Boyd, Geert, Stan, Tom, Anton, Kai en Mika. De snelste meidenvlot was de Minions van Joelle, Myrthe, Pien, Jet, Benthe, Anne. Ook waren er prijzen voor de mooiste vlotten. Die prijzen zijn gewonnen door: Sneeuwitje en de 7 dwergen: Dean, Daan, Suzanne, Giel, Daan, Lars, Jona, Mees en de Pink Pirates Ruby, Lieke, Julia, Liza, Jessie, Femke, Inge, Anouk.
Zo kwam er een einde aan een geslaagd timmerdorp. Moe en voldaan ging iedereen naar huis.[/vc_column_text][vc_column_text]

Woensdag 12 augustus

De kinderen stonden om 10.00u te trappelen voor de kasteelpoort van de JASS. Klaar om te beginnen om een sprookjesdorp te bouwen. Hamers, zagen mee en vol plannen. De een wilde een Hans en Grietje huisje, de ander een snoepjes huis. Gelukkig hadden we veel vrijwilligers, vele handen maken licht werk!!

Om 12.15u ging de toeter iedereen uit de hutten en lekker je broodje eten op het zeil. Een pracht gezicht. De vrijwilligers werden op een heerlijk soepje getrakteerd gemaakt door Cock Boekel. De soep moest snel opgegeten worden want de kinderen hadden na 10 minuten pauze weer bergen energie om aan de slag te gaan.

Om 13.00u kwamen de bovenbouw kinderen zij gaan een vlot maken. Eerst kregen zij de nodige instructies. De vlot moet een punt krijgen, er moet een kajuit op en graag willen wij ook een rad zien. Hard werken dus…. En dat gebeurde !! Best nog lastig om een vat met oude binnenbanden vast te krijgen. Gelukkig was er een lekker ijsje die voor de nodig afkoeling moest zorgen. Heel snel was het 16.00u, tijd om naar huis te gaan.[/vc_column_text][vc_column_text]

Donderdag 13 augustus

Om 10.00 stonden de 160 kinderen weer klaar om te beginnen de bouwwerken hadden al de nodige vorm gekregen maar er moest nog genoeg gebeuren. We hadden weer veel vrijwilligers dus dat was heerlijk. Voor de kinderen weer een drukke dag : timmeren, het maken van vlagen en spandoeken ook mochten de kinderen broodjes bakken en er was een bonte zakkies parcours uitgezet.
Om 12.15u aten we met z’n allen een broodje hotdog erg lekker hoor.
’s Middags werd het wel heel erg warm. Wij van de JASS hadden dan ook besloten dat de kinderen vanaf 14.30u naar huis mochten om lekker te gaan zwemmen. Vele kinderen maakten hier gebruik van maar er waren ook hele fanatieke kinderen die trotseerden de hitte en gingen gewoon door. Na twee dagen hard werken stond er in Sprookjes Wonder Waarland twee paddestoelen, een piratenboot, het huis van de drie biggetjes en meerdere prachtige kastelen zelfs met ophaalbruggen! Ook 8 vlotten: Rapunzel, de biggetjes vlot, vlotten met zeilen die omhoog en omlaag konden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Wij van de JASS willen alle vrijwilligers bedanken en natuurlijk ook de sponsors. Voor de foto’s kunnen jullie kijken op onze site.

Sponsors Timmerdorp 2015:

Bouwbedrijf Wever, A.N Boekel Handel B.V. , Stoop groenvoorziening
Dorpshuis Waarland ,Bakkerij Beemsterboer ,Ad en Cock Boekel
Pallethandel Jan Stoop, Cees Smit , Jac Molenaar , René Bakker , Nick Bruin
Dennis Bekker , Marco Groen , Wendy Groen, EHBO , Bart Groot
Loonbedrijf Poland Omnihout Concept Dakopbouw Edward Beukeveld
Zwembad Waarland , Fa Pater-Broersen , Bouwend Nederland
Karwei , Stammis Horecaverhuur , Loonbedrijf Bruin, G.P. Groot
Tot JASS, groetjes Paul, Nico, Rob, Cindy, Irene en Maaike

Alle spullen die wij gevonden hebben , hebben wij bij het zwembad gebracht.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”124″ img_size=”600×400″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]