Timmerdorp

Wat is Timmerdorp?
Op drie dagen aan het einde van augustus vind het jaarlijkse welbekende Timmerdorp plaats op het terrein van het zwembad of van Piet Stoop. Hierbij worden er door de kinderen van groep 3 tot en met 6 hutten gebouwd. De kinderen van groep 7 en 8 gaan vlotten bouwen.

 

De eerste dag (woensdag)
De eerste dag worden er groepjes gemaakt, krijgen de kinderen een t-shirt en wordt er begonnen aan het bouwen van de hutten. Een uur later arriveren ook de vlottenbouwers, vormen die ook groepjes en gaan zij beginnen aan de vlotten. Het frame van de vlotten moet met touw in elkaar gezet worden, waarna de tonnen er met fietsbanden in gemonteerd moeten worden. Dit is altijd nog een flinke klus. De vlottenbouwers ontvangen bij de start ook een checklist, zodat ze weten waar hun vlot aan moet voldoen en waar hun vlot voorzien van moet zijn.

Tussen de middag wordt er geluncht op het terrein en kunnen de kinderen even spelen op het terrein naast het bouwterrein. Na de schaft gaan alle kinderen weer verder met bouwen.

De eerste dag start voor de huttenbouwers om 10:00. De vlottenbouwers starten om 11:00. De dag eindigt om 15:00.

 

De tweede dag (donderdag)
Op de tweede dag moeten alle hutten en vlotten worden afgetimmerd. Ook worden er spandoeken, banners en vlaggen gemaakt voor de hutten en vlotten, worden er broodjes gebakken en vinden er regelmatig nog wat andere activiteiten plaats.

Tussen de middag wordt er geluncht op het terrein en kunnen de kinderen even spelen op het terrein naast het bouwterrein. Na de schaft gaan alle kinderen weer verder met bouwen.

De tweede dag start voor alle deelnemers om 10:00. De dag eindigt om 15:00. De hutten en vlotten dienen dan ook afgetimmerd te moeten zijn.

 

De derde dag (vrijdag)
Vrijdagochtend
Op vrijdagochtend worden de hutten geverfd en versierd met kleden en vlaggen. Alle hutten en vlotten beginnen dan echt mooi te worden. Deze ochtend begint voor alle deelnemers om 10:30 en eindigt om 12:30.

Rond de middag gaan alle de kinderen weer naar huis.

 

Vrijdagmiddag en -avond
Om 16:30 komen alle kinderen weer terug om te spelen in de hut of rondom het vlot. Ook worden alle kinderen voorzien van een patatje en een snack.

Rond 17:30 is het terrein geopend voor het publiek en werden de hutten en vlotten uitgebreid bewonderd.

Om 19:00 begint de traditionele vlottenrace in het zwembad. Daar worden eerst de voorrondes afgewerkt, om te bepalen welke groepen de finale gaan racen. Na de finale werd de altijd humoristische en vooral chaotische Armada gehouden, puur om alle vlotten nog een extra keer te laten varen. Daarna is de prijsuitreiking voor het snelste vlot en het mooiste vlot.

Bij dit onderdeel is publiek van harte welkom.

 

Vrijwilligers zijn welkom
Voor deze dag zijn er altijd veel vrijwilligers (16+) nodig. Bij elk groepje zijn er 1-3 vrijwilligers nodig. Bij elke opgave is het dan ook verplicht om minimaal één vrijwilliger op te geven die een dag komt helpen. Meerdere vrijwilligers of meerdere dagen is natuurlijk altijd welkom.

 

Kijk ook eens op de JASS Facebookpagina of JASS Instagrampagina voor de actuele ontwikkelingen en andere evenementen van de JASS!

 

Tot ziens. Tot JASS