2e avond Drieluik: Volop mogelijkheden voor alle teams 

Afgelopen zaterdag (9-2) was het alweer tijd voor de 2e avond Drieluik. De 16 teams stonden te popelen om te starten aangezien een ieder wist dat Apenkooi op het programma stond. Naast Apenkooi hadden we ook nog een viertal kleinere spellen klaargezet in het dorpshuis, die ook door alle teams gespeeld werden. En of je het als team nou moest hebben van het denkwerk, de sportiviteit, het samenwerken of het geheugen, bij deze 2e avond van de Drieluik zat er voor ieder team wel wat bij dat in hun straatje zou passen.
Zo is Apenkooi een spel voor de slimmeriken en de snelle en/of behendige deelnemers om uit handen te kunnen blijven van de tikkers. Met een lekker muziekje op de achtergrond kon ieder team zo’n 40 minuten lang helemaal los in de gymzaal. Halverwege de 40 minuten was er nog even tijd voor een beker limonade en snel weer verder om de volgende punten binnen te slepen voor het team. Bij deze willen we ook de tikkers nogmaals bedanken voor hun inzet en de drive die ze hadden om het de deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken! Ook willen we de EHBO weer bedanken voor het stand-by staan wanneer er eerste hulp verleend zou moeten worden, onmisbare vrijwilligers!!

Naast Apenkooi hadden de teams nog 4 onderdelen af te werken waarbij ze voor ieder onderdeel 20 minuten de tijd hadden om een zo hoog mogelijke score te halen.
Zo was er het spel “Braintrain” waar het zaak was om van 3 verschillende tafels met daarop verschillende voorwerpen zoveel mogelijk te onthouden. Nadat de voorwerpen werden bedekt met een kleed kregen de teams de taak om bijvoorbeeld alle paren op te schrijven die ze gezien hadden op de betreffende tafel. Een tafel verder kregen ze de opdracht om alle voorwerpen te categoriseren op kleur. Het was muisstil in de ruimte waar dit spel stond, wat tekenend was voor de concentratie die nodig was bij dit spel.

Zelfs voor de ‘knappe koppen’ was het tweede onderdeel “Cijferslotenspel” geen makkie. Bij dit spel was het zaak om 4 cijfersloten te kraken zodat er letters gescoord konden worden om daar vervolgens woorden mee te maken van 2 letters oplopend naar 6 letters. Om de cijfersloten te kraken moest een Tangram opgelost worden, een woordzoeker worden gemaakt, een sudoku worden opgelost en 2 legpuzzels gemaakt worden. Voor sommige teams nog een hele kluif, waarbij het al gauw duidelijk werd dat legpuzzels maken en woordzoekers oplossen niet bij iedereen als favoriete hobby buiten schooltijd mag worden gerekend.

Bij het 3e onderdeel genaamd “Crazy 25”, was het zaak om in teamverband 25 verschillende kleine opdrachtjes af te werken. Teams mochten zelf kiezen welke van de 25 opdrachten zij wilden uitvoeren waarbij er ook verschil was in het aantal punten dat per opdracht gescoord kon worden. Een kleine greep uit de opdrachten: De Vloer is lava, loop een polonaise, noem 20 dieren, 40 suikerklontjes op elkaar stapelen, trek een gek gezicht met hele team en vertel allemaal 1 mop. Bij deze laatste opdracht was er iemand zo vol trots zijn mop aan het vertellen dat het tikken van de klok totaal niet meer relevant was.

Als laatste onderdeel nog het jaarlijks terugkerende Bekertjes stapelen. Echt teamwork en een vaste hand zijn hierin de kwaliteiten die nodig zijn om hoge torens te bouwen. Zoals ieder jaar kan het gros van ‘t stel het niet laten om bij het klinken van het eindsignaal nog even door de opgestapelde bekers heen te rennen en stiekem nog even een paar bekers plat te stampen, heerlijk dat kattenkwaad! Het moet gezegd, alles werd weer keurig opgeruimd door de teams zelf!

De vliegende Fluitketels

Hier dan nog de uitslagen van het Apenkooi en de 4 overige spelonderdelen: 

Apenkooi:                                                             
1. De Vliegende Fluitketels
2. Scandinavische Scooters
3. P.E.T.

Kwebbelkontjes

Spelonderdelen:
1. Kwebbelkontjes
2. The Lucky Girls
3. P.E.T.

Voor nu tot ziens, tot JASS!  Gr. Rob Bruin 

ZET IN DE AGENDA: 9 maart alweer de laatste avond Drieluik met uiteraard de Playbackshow!  

Dan wordt ook duidelijk welk team zich mag kronen tot winnaar van Drieluik 2019
Dus familieleden, vrienden/vriendinnen en iedereen die het leuk lijkt om te komen kijken, zet 9 maart alvast in de agenda!