De strijd om de ZaPP bokaal is begonnen!

Afgelopen zaterdag begonnen we met de prutrace. Dit vond plaats bij de sloot bij de Tulpstraat/Doorbraak. We startten met de estafette. Hierbij moesten de deelnemers twee rondjes lopen, waarbij er bij het tweede rondje weer een tennisbal moest worden meegenomen, om deze na het tweede rondje in de koker te doen.

 

Het parcours bevatte drie hindernissen. Eerst moest er een flink stuk door de sloot gelopen worden. En ook dit jaar hadden we weer een blubberbak, waar de deelnemers tijgerend doorheen moesten, waardoor ze bijna van top tot teen onder de bagger zaten. Gelukkig moesten ze hierna nog een keer door de sloot, waardoor ze toch weer een beetje schoon werden. De blubberbak werd beschikbaar gesteld door Daan Konijnenberg Dienstverlening. Samen met Dennis Bakker en René Bakker hadden zij een container gevuld met fijne grond, waarna het met een beetje water een heerlijke drek werd om doorheen te gaan.

 

Ronde twee was de ploegenachtervolging. Om de twintig seconden startte er een team. Elk teamlid had een tennisbal mee met een cijfer 1 tot en met 6 erop. Zodra ze het rondje gelopen hebben moesten de tennisballen in de juiste volgorde in de koker gedaan worden. pas dan stopte de tijd.

 

Het commentaar werd weer vanuit de manitou van Nick Bruin gedaan, die gebracht werd door Niels Bruin. Beiden bedankt hiervoor!

 

Na de prutrace konden de kinderen thuis even douchen en het laatste beetje prut uit de oren wassen, om vervolgens fris en fruitig te gaan quizzen in het dorpshuis.

 

De quiz bestond uit 5 rondes: films en tv, muziek, foto en video, nog een ronde muziek en een ronde logo’s raden. Tussen de rondes door werden er Minute To Win It spellen gespeeld. Zo moesten  ze bijvoorbeeld zo lang mogelijk een kilozak pepernoten voor zich houden aan 1 hand, of een Oreo-koekje zonder handen van hun voorhoofd naar hun mond zien te krijgen, wat nog best lastig was.

 

De prutrace werd gewonnen door Mooi Weekend en de quiz werd gewonnen door Gratis Drinken bij de Bar 2.0 (en zij hadden ook nog eens de joker ingezet op de quiz)

 

De tussenstand is al volgt:

De tweede avond gaan we spellen doen bij Con Zelo en hebben we casino-avond in het dorpshuis.

Tot dan!

Groetjes Anja, Miranda, Cindy en Thomas.