Geslaagde 1e avond van de ZAPP!

Afgelopen zaterdag 9 april ging de eerste van drie ZAPP avonden van start in het dorpshuis. Acht teams hadden zich opgegeven voor dit evenement en om 18.45 verzamelden zij zich in de Waarlands polderzaal. Nadat Rob alle kids had verwelkomd werden ze opgesplitst in twee keer vier groepen. De ene helft bleef in de Waarlands polderzaal voor een quiz en de andere vier groepjes werden meegenomen naar de voorzaal waar zij de mystery game te horen kregen. Iedere groepje mocht twee liedjes grabbelen om daar vervolgens een keuze uit te maken. Met dat liedje moesten de kids aan de slag om er een mooie act van te maken.

Playback, dans en aankleding waren de onderdelen waar op werd gejureerd. Om dit allemaal zo goed mogelijk voor te bereiden kreeg ieder team een eigen kleedkamer toegewezen plus drie kwartier voorbereidingstijd! Wat op zich best een hele uitdaging was want binnen deze tijd moesten ook de outfits nog uitgezocht worden!

Ondertussen gingen de andere teams de strijd met elkaar aan tijdens de quizz en diverse opdrachten. Ook hier kregen de deelnemers drie kwartier voor. Na deze tijd mochten de playbackers gaan quizzen en de quizzers een mooi nummer voorbereiden. Na deze ronde kwamen alle kinderen weer bij een in de grote zaal en werden er nog een aantal spellen gespeeld. Onder andere wie van de drie, voorwerpen uit grootmoeders tijd met een leuke omschrijving erbij en dan raden welke omschrijving er bij hoorde. Bekertjes van een tafel afblazen met een ballon en een leuke muziek quiz gepresenteerd en in elkaar gezet door Thomas!

Na al deze activiteiten werd het tijd om de acts op te voeren. Wij van de JASS keken af en toe al een beetje mee tijdens het repeteren maar waren evengoed super benieuwd naar het resultaat! En eerlijk is eerlijk, ieder team had er een superleuke act van gemaakt. Er werd volop gebruik gemaakt van de kleding wat er echt top uit zag. De dansjes waren goed in elkaar gezet. Iedereen stond te shinen op het podium onder de nieuwe discolampen en rookmachine. Dit materiaal heeft de Jass kunnen aanschaffen dankzij een donatie van Piet en Rina Pater. Echt complimenten voor iedereen hoe jullie dat in zo’n korte tijd hebben weten neer te zetten! Voor deze show was een serieuze jury neergezet en uit al deze optredens is 1 winnaar uitgekomen en dat waren de Single Pringles met het liedje I’m sexy and I know it!

Dan volgt hieronder de uitslag van deze topavond!

 

 

Aantal punten quiz Eindscore quiz Eindscore playbackshow Totaal
De boerenjongens van Waarland 61 1 J          2 x 7 = 14 15
Single Pringles 77.5 5                         8 13
Oant Moarn 94.5 8                         4 12
Mooi te Klapperen 83 7                         5 12
De Sjonnies 77 4                         6 10
Kikker en zijn sukkels 81 6                         3 9
De Coole Kikkers 74.5 3                         5 8
Sinterkaas 72,5 2 J          2 x 2 = 4 6

De Boerenjongens van Waarland staan nu bovenaan maar er volgen nog twee avonden waarin nog alles kan gebeuren!

De volgende avond is op zaterdag 14 mei. Hou de w4 en social media goed in de gaten want daar vinden jullie tegen die tijd verder informatie!

Tot dan, tot Jass!

Noortje Boekel