Terugblik op de Dropping 2019

Afgelopen zaterdag was het dan zover: Dé Dropping van de Jass in samenwerking met 50 jaar Dorpshuis. Ruim 100 kinderen en 1 groep volwassenen (kavel gekocht bij de sporthalveiling) verschenen om de 12 minuten bij het Dorpshuis. Na aankomst kreeg elk groepje een spannend filmpje te zien en daarna werden ze gefouilleerd door twee militairen. Vervolgens werden ze geblinddoekt in busjes weggebracht naar De Leijen, het meertje bij Hensbroek. Rondom het meertje zaten diverse schrikeffecten en zat de stemming er gelijk lekker in. Met de boot voeren de groepjes een stukje over de Oostdijk Ringvaart en vervolgden ze hun weg via de Jan Glijnisweg. Bij Bot Bouw werd iedereen voorzien van warme chocolademelk zodat ze klaar waren voor het spannendste deel van de dropping: het bos in ’t Waarderhout. Dit was een uitdagende route. Hier hadden de schrikeffecten zich ook goed uitgeleefd met schmink en attributen en kwam je de engste dingen tegen o.a. een meisje bungelend in een boom en horrorclowns met kettingzagen. Gelukkig was er nog een tweede stop om even bij te komen en marshmallows te roosteren. Daarna volgde het laatste deel door het Rosariumpark. Na een tocht van ruim 3 uur eindigde de dropping bij de Bolle Buik in Heerhugowaard waarna de deelnemers met busjes weer naar Waarland werden gebracht. Daar draaide intussen DJ Bo de tofste muziek en gingen de voetjes nog even van de vloer onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Deze dropping kon niet plaatsvinden zonder de hulp van de vele vrijwilligers o.a. begeleiders, chauffeurs, schippers, koffiejuffrouwen en natuurlijk de schrikeffecten. Ontzettend bedankt voor jullie inzet (en geduld…). Verder bedanken we Bot Bouw voor het beschikbaar stellen van de locatie, Pater/Broersen en Ursem/Zuurbier voor het uitlenen van de busjes en DJ Bo voor de muzikale omlijsting. Daarnaast een pluim voor het Dorpshuis, het was top voor elkaar.

 

Tenslotte: De gevonden voorwerpen liggen in de kast bij het Dorpshuis en de foto’s zijn binnenkort op www.jasswaarland.nl  te vinden.

De foto’s staan in het fotoalbum van de JASS op of de JASS Insagram ( jasswaarland ). 

 

Wij kijken terug op een geslaagd evenement. Heb je verbeterpunten laat het ons weten dan nemen we deze mee voor volgend jaar. Dit kan door te mailen naar  jasswaarland@gmail.com of natuurlijk gewoon bij een van de leden van de Jass.

 

Tot ziens, tot Jass!