Terugblik ZAPP Vlottenrace en Crazy games in de Luwe Stek

Afgelopen zaterdag was de tweede avond van de ZAPP. De weergoden waren ons goed gezind en om 18.30 uur startten de 6 groepen met het bouwen van een vlot op een houten frame wat Ramon, Bart en Jacco al voorbereid hadden. Verder konden de deelnemers balken, tonnen, touw, fietsbanden en een oude deur gebruiken. Uiteraard met wat technische aanwijzingen van de JASS-leden. Al vrij ‘vlot’ waren de eerste groepjes klaar en vonden ze dat hun vlot zeewaardig was. Of dat echt zo was, moest gaan blijken met de vlottenrace. Onze speaker Rob gaf rond 19.15 uur het startsein voor deze vlottenrace. In tweetallen moesten de deelnemers zo snel mogelijk naar de overkant van het kanaal peddelen (en weer terug). Elk tweetal kwam op deze manier aan de beurt. Voor de veiligheid lag Ramon met zijn ‘reddingsboot’ in het riet zodat Chantal bij calamiteiten te hulp kon schieten. Gelukkig was dit niet nodig, er is niemand te water geraakt. De Beunhazen waren verreweg de snelste en tikten als eerste de kant aan (jammer dat ze hun joker niet ingezet hadden zodat hun punten verdubbeld werden). Het publiek heeft kunnen genieten van de energie en het enthousiasme van de deelnemende teams.

 

Het tweede deel van de avond bestond uit Crazy games: spellen in de Luwe Stek: Raad het geluid, schimmenspel, roddelen, brugbiljarten, sjoelen met de grote sjoelbak en een quiz van Thomas. Vooral het uitbeelden bij het schimmenspel leidde tot hilarische taferelen. Ondertussen werden de deelnemers en spelleiders goed verzorgd door de bediening van de Luwe Stek. Rond 22.30 uur was de laatste ronde afgelopen en konden we de tussenstand opmaken:

 

  1. Joy & the boys  – 22 punten
  2. 3J-Ace  – 22 punten
  3. W-Rizz  – 19 punten (joker nog niet ingezet)
  4. Tjarda Loversss  – 13 punten (Joker nog niet ingezet)
  5. De Beunhazen  – 12 punten (joker nog niet ingezet)
  6. De Buffels  – 12 punten

 

De strijd is dus nog niet gestreden omdat 3 teams hun joker op de laatste avond hebben ingezet. Zaterdag 3 juni houden we een waterrace bij Con Zelo en sluiten we af met de welbekende casino-avond. De exacte tijden laten wij z.s.m. weten dus houd Instagram in de gaten.

 

Ramon, Bart, Cindy, Thomas, Irene en Marieke