Verslag 1e avond Drieluik 2018

Afgelopen zaterdag ging de eerste drieluik avond van start! 19 teams gingen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk punten te scoren en zo als winnaar te eindigen. Ook niet onbelangrijk, de punten tellen ook mee voor de volgende twee avonden want op de laatste avond word de overall winnaar bekend gemaakt! Spannend dus! 13 spellen stonden opgesteld in de gymzaal van het dorpshuis. Bekende spellen die er eigenlijk al vanaf het eerst uur inzitten maar te leuk zijn om weg te laten zaten er weer tussen zoals gatenkaas en het zenuwspiraal. Ook waren er weer een aantal nieuwe spellen zoals ‘maak het na’ waarbij je tegenover elkaar zit met een schot er tussen. De een heeft legoblokjes en de ander er tegenover geeft opdracht hoe de blokjes in elkaar gezet moeten worden zodat er een bouwwerkje ontstaat! Hilarisch was ook de funslang, een mat die werkt als een rupsband waar je met zijn vieren in moet staan en zo al lopend naar de overkant moet lopen. In het begin was het even zoeken naar de juiste manier maar met goed samenwerken kom je een heel eind! Het bouten en moeren spel is ook een favoriet, hier liggen allemaal bouten en moeren in een grote bak en dan is het de bedoeling dat je geblinddoekt zoveel mogelijk boutjes en moeren zoekt die je in elkaar kunt draaien. De Bella Donna’s waren daar het handigst in en draaiden 58 bouten en moeren in elkaar!

Levend Boggle bv het woord SH*T raden en goed spellen

 

Bij het spel op het matje moet je nog behoorlijk lenig zijn. Bij iedere opdracht word er gevraagd om van twee spelers een combinatie van handen, voeten en andere ledematen om de mat te plaatsen. Het groepje wat daar het snelst en meest lenigste in was waren de meiden van Girlpower!!

In de huiskamer werd er de hele avond druk geknutseld. De opdracht was om een grote kijkdoos te maken met daarin een winterlandschap met draaiend element zoals een skilift. De kinderen hebben zich helemaal uitgeleefd met sneeuwdekens, watten, ijstokjes om berghutjes mee te maken en verf! Het resultaat mochten er wezen want er waren 19 prachtige winterlandschappen geknutseld!

En dan de uitslag!

Van de spelletjes waren de Bella Donna’s {Sanne, Sophie, Pien en Sara} het hoogst geëindigd! Goed gedaan meiden! Op de tweede plaats kwamen de Motormuizen {Stijn, Jesse Mees en Klaas} en op de derde plaats de Olden Earring {Tess, Noa, Pim en Sid}!

Het mooiste winterlandschap werd gemaakt door Firestorm {Rens, Bastiaan, Finn en Steef} Jelle was er deze avond niet, hij was ziek maar Bastiaan was een super vervanger voor Jelle! Op de tweede plaats kwamen The Peace Rebels {Yamila, Chantal, Eliza en Nienke} en op de derde waren de Hashtag Girls geeindigt! {Tess, Jente, Sanne en Esmee}

Dan is de tussenstand als volgt:

 1. De Belladonna’s
 2. Motormuizen 2.0
 3. Firestorm
 4. Olden Earring
 5. Hashtag Girls
 6. The Peace Rebels
 7. De Smikkelbeertjes
 8. De Suikerklontjes
 9. Girlpower
 10. The Victors
 11. 4ever Young
 12. Catgirls
 13. DJ’s
 14. de Loltrappers
 15. The Truck[st]ers from Treuland
 16. The No Name Club
 17. May-Inge-Kim-Martin
 18. Z.N.
 19. The Captains

Op 17 februari  is de tweede drieluikavond. Vergeet niet om je sportkleren aan te trekken en je liedje op een stickie aan Fred te geven!

 

Graag willen we ook iedereen bedanken die aan deze avond heeft meegeholpen! De EHBO, alle vrijwilligers, Giel en Mirjam en natuurlijk alle kinderen. Super bedankt! Jullie hebben er een geslaagde avond van gemaakt met zijn allen!

Tot volgende keer, tot JASS

groetjes Noortje