Verslag 1e drieluikavond!

Zaterdagavond (12 januari) ging de eerste drieluikavond van start! 16 Groepjes gingen de strijd aan met elkaar om zo de meeste punten te behalen en met de winst naar huis te gaan!

Na het welkomstwoordje van Rob Smit begonnen 10 groepjes aan de spelletjes in de sportzaal. Ook dit jaar zaten er weer nieuwe spellen in zoals ‘buizenbal’, hierbij schuif je buizen in elkaar, de steeds langer wordende buis gaat verticaal de lucht in en op de bovenste buis ligt een balletje en nu was het de kunst om dat balletje door een gat hoog aan de muur te krijgen. Dit viel de meeste spelers niet mee want hou maar eens een lange buis recht in de lucht zonder dat het balletje eraf rolt!

Ook een leuke nieuwe was het ‘blok aan het been’. Hierbij moest je al zwaaiend aan de ringen een schuimblok wat tussen je voeten zat geklemd in een bak proberen te krijgen, een geslaagd spel waarbij een hoop punten gescoord konden worden!

Bekende spellen waren ook weer vertegenwoordigd zoals het rollatorspel en boggle en bij ‘op het matje’ werd je lenigheid getest want daar moest je je af en toe in de raarste bochten wringen!

Tijdens de spelletjes in de zaal werd er hard gewerkt aan de knutsel in de huiskamer. De opdracht voor dit jaar was om een flipperkast te maken! De basis van de kast was al op voor gemaakt, ieder groepje kreeg een grote houten plaat met een rand erom heen. Rob Smit en Rob Bruin hadden een voorbeeldflipperkast gemaakt en aan de hand daarvan konden de kinderen hun eigen originele flipperkast maken! Er waren wel een aantal puntjes waaraan je flipperkast moest voldoen dus de lat lag hoog! Er werd dan ook vol enthousiasme gewerkt en iedereen heeft super zijn best gedaan! Het resultaat mocht er wezen, de jury had er een hele kluif aan om de kasten te beoordelen!

Na anderhalf uur spellen en knutselen was het tijd voor pauze! Even bijkomen in de voorbar met een snoepje en drinken om vervolgens weer met opgeladen batterijtjes verder te gaan!

De avond vloog voorbij en om half tien waren alle spellen gespeeld en de knutsels klaar!

Tijd voor de uitslag! Deze bestaat uit twee delen, de mooiste knutsel krijgt een prijs en de winnaars van de spelletjes krijgen een prijs.

De meiden van de Lucky Girls (Fenna, Luca, Mia en Fleur) hadden de mooiste flipperkast gemaakt en zij waren de winnaars van de knutselopdracht!

 De winnaars van de spelletjes waren de Vliegende fluitketels (Jelle, Finn, Binck en Rens)!

 Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prijs! Super goed gedaan!

Dan ziet de tussenstand er zo uit:

 1. De vliegende fluitketels
 2. De Scandinavische scooters
 3. The Legends
 4. The Flying Dutchmen
 5. C.Rockers
 6. De Slijmgirls
 7. Golden Paradise
 8. De Kwebbelkontjes
 9. Shadow Hunters
 10. Burpees
 11. Voetbalboys
 12. The Lucky Girls
 13. P.E.T.
 14. J.J.T.N.
 15. Unicorns
 16. Power Squad

Op 9 februari is de tweede drieluikavond. Denk weer aan jullie sportkleding en sportschoenen en aan jullie stickie met het liedje voor de playbackshow!

Tot slot willen wij iedereen super bedanken die aan deze avond heeft meegeholpen! De EHBO, alle vrijwilligers, de stagiairs Tess, Jessie en Roos en natuurlijk alle kinderen voor de leuke avond!

We zien jullie allemaal weer op 9 februari, tot dan tot JASS! Groetjes Noortje