Verslag 2e avond Drieluik 2016

Jass Drieluik 2e avond

Afgelopen zaterdag ging de tweede avond van de drieluik van start! Hier en daar waren er helaas wat kinderen ziek maar gelukkig konden er invallers worden ingezet. In het winnende team van de spelletjes zat invaller Teun en dan is het wel erg leuk als je met een prijs thuis komt!

Deze 2e drieluik avond bestaat uit apekooien, bekertjes stapelen, zintuigenspel en het spel met de verboden woorden. Om zeven uur begonnen er acht groepen met apekooien. Dit spel blijft bij de kinderen toch altijd nog favoriet. Je moet snel en behendig zijn en goed op blijven letten wat er staat zo een tikker voor je neus! De tikkers moesten dan ook flink hun best doen om in een minuut zoveel mogelijk kinderen te tikken. Degene die niet getikt waren kregen daar een punt voor!

In de waarlandsepolderzaal werden de zintuigen op scherp gezet. Zo was er een spel waarbij je geblinddoekt allerlei etenswaren moest proeven en raden waar het naar smaakte, dat viel niet mee voor sommige en op de achtergrond hoorde je regelmatig uhl wat vies terwijl het dan gewoon jam was! Dan was er nog een spel met voorwerpen die onder een kleed lagen en je moest voelen wat voor voorwerpen eronder lagen. De meeste groepen hadden hier niet zo heel veel moeite mee en konden feilloos voelen wat er onder lag. Met de verboden woorden was het lastiger want als je een woord leest en je moet dat gaan uitleggen zonder dat je de voor de hand liggende woorden mag gebruiken moet je toch wel even flink de hersens kraken! Knap om te zien hoe goed sommige dan de juiste woorden wisten te vinden zodat het verboden woord geraden werd.

IMG_3581

verboden woord

Ondertussen ging het er in de huiskamer ook fanatiek aan toe want daar was het spel bekertjes stapelen. Wie maakt de hoogste toren met de meeste ringen? En hoe spannend is het als de tijd bijna om is, je toren wankelt en je toch nog snel wat bekertjes wilt stapelen? Dan moet je wel over ijzeren zenuwen beschikken! Uiteindelijk maakten de Giegels, de Blijtjes en de kaaskoppies de hoogste toren met wel 20 ringen.

beker stapelen

beker stapelen

Rond tien uur waren alle spellen gespeeld en hadden alle groepen zich lekker uit geleefd in de gymzaal en was het tijd voor de uitslag!

De winnaars van het apekoooien waren de Giegels! De Giegels bestaan uit Lynn Wempe, Kiki van de Gulik, Niena Eeken en Anna Beers. Meiden gefeliciteerd, super gedaan!

De winnaars van de spelletjes waren de pittige pony’s en dit groepje bestaat uit Lily Haywood, Sanne Jonker, Sophie Smit en Teun Smit. Jullie ook gefeliciteerd en veel plezier met jullie mooie prijs!

Dan nog de tussenstand na de tweede avond! Het blijft spannend want er kan nog van alles gebeuren!

Tussenstand punten Tussenstand punten

1 De Giegels 3                                       13. Rocky Rockers 26

2 De poppies 4                                      14. The M&M girls 29

3 De blijtjes 9                                        15. Tieners 29

4 De lijmdoppies 10                             16. Zus en zo 30

5 Gave gasten 14                                   17. Heren van Waarland 30

6 De kaaskoppies 15                            18. De Quebbles 37

7 Pittige pony’s 16                                19. De Coole Sweet girls 37

8 De 4 mandjes 18                               20.  De malle gamers 39

9 AZ-ers 19                                             21. T-Bird lovers 40

10 De Spionnen 20                               22. Gierige gasten 40

11 De smiles 23                                     23.  Sappige mannen 42

12 De Amazing monkeys 23               24. De stoere mannen & May 47

Tot slot willen we iedereen bedanken, de vrijwilligers en het dorpshuis voor jullie hulp, super! De derde en laatste avond van de drieluik, de Playbackshow, is op 12 maart. Iedereen heel veel succes met oefenen en maak er wat moois van!

Tot ziens, tot JASS!

Groetjes Noortje Boekel

Hier staan de foto’s:

 

Foto’s

En hier de video: