Verslag Eerste Avond van Drieluik 2016

Eerste Avond van Drieluik 2016

Afgelopen zaterdag 16 januari ging de eerste drieluik avond van start. Met wel 24 groepjes hadden we het maximale aantal deelnemers, super! Om zes uur verzamelde iedereen zich in het dorpshuis van Waarland. Iedereen stond te popelen om van start te gaan en nadat Maaike de lijsten voor de groepjes had uitgedeeld konden alle groepjes bij hun eerste spel beginnen. Ieder spel duurde 7 minuten en binnen deze tijd moest je zoveel mogelijk punten binnen zien te halen dus het ging er fanatiek aan toe! Zo was er de rolstoelrace waarbij er een in de rolstoel moest gaan zitten en de ander geblinddoekt de rolstoel over een parcours moest loodsen op aanwijzing van degene die in de rolstoel zat. Goed samenwerken is dan heel belangrijk! Ook bij het big bag zakkenlopen kwam het op samenwerken aan. Hierbij moest je met zijn vieren in een grote big bag van de en kant naar de andere kant wat natuurlijk niet altijd vlekkeloos verliep en voor een hoop lol zorgde! Nieuw in het spelletjescircuit was de mega grote sjoelbak van wel vijf meter lang. Met een flinke vaart moest je de schijven door de poortjes schuiven, wat best een hele uitdaging was!

Om acht uur was er tijd voor wat drinken en een lekkere zak snoep om zo even op te laden voor de tweede helft. Ook voor de vrijwilligers was het even een moment om uit te rusten want het is de hele tijd goed opletten geblazen!

Naast de spelletjes was er ook een knutselopdracht. De kinderen kregen de opdracht om een bekend/beroemd gebouw na te maken. Aan materiaal geen gebrek, er waren zoveel verschillende soorten doosjes, pakjes en andere leuke vormen van karton verzameld dat de kinderen zich helemaal uit konden leven. Er werden gebouwen van over de hele wereld nagemaakt, van de Tower Bridge in Londen tot aan onze eigen vertrouwde Waarlandse molen! De foto’s staan op de website om de gebouwen nog eens goed te bekijken!

Om tien uur was de avond afgelopen en werd het tijd om de winnaars bekend te maken.
Van de knutselopdracht waren dat de Gave Gasten (Jur Stam, Pieter van Dam, Danny Schuijt en Cas de Jager), zij hadden de Gave Molen nagemaakt! Van de spelletjes waren de Poppies (Milou Stam, Lieke Groen, Nova Pauw en Femke van Dam) de beste van allemaal! Super goed gedaan en veel plezier met jullie leuke prijzen!

De tussenstand na de eerste avond, na de spelletjes en het knutselen, is:

1 De  poppies
2 DeGiegels
3 Gave gasten
4 De lijmdoppies
5 Deblijtjes
6 AZ-ers
7 DeAmazingmonkeys
8 Heren van Waarland
9 De 4 mandjes
10 De kaaskoppies
11 The M&M girls
12 RockyRockers

 

13 De Spionnen
14 Pittige pony’s
15 De smiles
16 Gierige gasten
17 Tieners
18 De Coole Sweetgirls
19 De Malle gamers
20 Zus en zo
21 Sappige mannen
22 DeQuebbles
23 T-bird lovers
24 Stoere mannen en May

 

 

De koplopers van het klassement, De Poppies! vnlr, Lieke, Nova, Femke, Milou

De koplopers van het klassement, De Poppies!
vnlr, Lieke, Nova, Femke, Milou

Meer foto’s van deze avond zijn binnenkort te vinden op de website. Er staat al wel een filmpje op ons youtube kanaal! http://https://youtu.be/ShlsWI8R4ZM

Op 13 februari is de volgende drieluikavond en gaan we apenkooien en spelletjes doen! Denk weer aan je sportschoenen en drinken en vergeet ook niet om de muziek mee te nemen voor de playbackshow op de derde avond (op een cd of usb)!

Graag willen we iedereen bedanken die aan deze avond heeft meegewerkt, de vrijwilligers, EHBO, het dorpshuis, de IW3 voor het uitlenen van de grote sjoelbak en natuurlijk alle kinderen! Het was weer een geslaagde avond!

Tot de volgende drieluik, tot JASS!

Noortje