Dropping

Wat is de Dropping?
Op een zaterdagavond eind oktober / begin november vind de jaarlijkse en populaire Dropping plaats. Hierbij worden de kinderen van groep 8 tot en met 16 jaar in groepsverband (minimaal 5 en maximaal 8) gedropt op enkele kilometers van Waarland. Het is het enige evenement waarbij er niet gestreden wordt om een prijs.

 

De start, route en einde
De startlocatie is elk jaar variërend. Vanaf daar worden de kinderen geïntroduceerd met een verhaal of filmpje, waarna ze geblinddoekt in een busje worden geladen en vervoerd worden naar een onbekende plek. Deze plek is elk jaar anders, de route dus ook.

Via een routebeschrijving lopen ze terug naar de startlocatie (of een andere locatie).

Tussen het lopen door krijgen de deelnemers bijna altijd een lift met een boot. Het boottochtje is altijd een leuk onderdeel van de route.

Ook zijn er langs de route vele schrikeffecten, om de deelnemers de stuipen op het lijf te jagen. Dit kan gaan van killerclowns tot kettingzagen. Alles wordt uit de kast gehaald om het de deelnemers zo angstaanjagend mogelijk te maken.

Om 17:30 komen de eerste deelnemers aan. De jongste deelnemers beginnen altijd als eerst en de oudste als laatst. Vanaf 17:45 vertrekt er elk kwartier een groepje. Om 21:00 vertrekt ongeveer het laatste groepje. De tocht duurt altijd ongeveer tweeënhalf tot drie uur voor de deelnemers weer terug zijn.

 

Vrijwilligers zijn welkom
Voor deze avonden zijn er vaak ook vrijwilligers nodig. Indien het nodig is kunt u gevraagd worden door de JASS om te komen helpen. Wij zullen uw hulp van harte waarderen.

 

Kijk ook eens op de JASS Facebookpagina of JASS Instagrampagina voor de actuele ontwikkelingen en andere evenementen van de JASS!

 

Tot ziens. Tot JASS