Timmerdorp 2018 All around the world- verslag

Dinsdagavond was het nog kermis, maar gelukkig waren er ook niet-kermisgangers om de tent neer te zetten en het terrein op te bouwen.
Woensdagochtend werd er direct ongelooflijk hard getimmerd aan de hutten. Er was duidelijk nog genoeg energie over aan het eind van de vakantie. De lunch van de kinderen duurde ook erg kort: brood naar binnen en weer aan de gang! De vrijwilligers bleven even langer zitten, maar die hadden dan ook soep van Loes.
In de middag ontstonden de verdiepingen, glijbanen en grote vlaggenmasten en werd duidelijk wat voor gebouwen er gemaakt gingen worden.

De vlottenbouwers kwamen ook na de middag. Daar werd heel hard nagedacht, want hoe zetje zelf een snel en goed vlot in elkaar met alleen vaten, balken en touwen en fietsbanden? Aan het eind van de middag hadden alle groepen, met wat hulp, de basis van het vlot klaar.
Donderdag waren er gelukkig ook weer genoeg vrijwilligers en iedereen was nog net zo
enthousiast als woensdag, dus daar begon het geklop en gezaag weer. Dat blijft een mooi
gehoor als je dan Lantmanstraat in rijdt. De vlottenbouwers waren ’s ochtends nog volop aan de gang met het maken van een rad in het vlot en natuurlijk ook peddels. Verder werd er een zo klein mogelijke verplichte kajuit geplaatst, want de vlottenbouwers waren vooral bezig met de race van vrijdag en dan moet je vlot vooral licht en goed begaanbaar zijn.

Blik op de wereld

Ook aan de hutten werd nog hard gewerkt. Een kerk, een kasteel, een touwenbrug, wat een prachtige gebouwen werden er gemaakt. In de middag raakte de zin er wat van af, dus was het mooi dat alle groepen een broodje konden gaan bakken boven het vuur. Ook kwam de brandweer nog langs en mocht iedereen even een spuitgast zijn. Het was er prima weer voor.
Vrijdagochtend kwam de verf erbij en wat later gelukkig ook de kwasten. We hadden een paar mooie kleuren mogen uitkiezen van Remco, waardoor het hele Timmerdorp een prachtig gekleurd geheel werd. Het zag er echt gezellig uit, toen we klaar waren.
Rond de middag gingen de kinderen naar huis om zichzelf op te knappen of gewoon even uit te rusten. Intussen wordt alles rond de tent dan alweer opgeruimd door de JASS leden. Om 16 uur was iedereen er weer om te spelen in de hut of te chillen bij het vlot en lekker een patatje en een snack te eten. Aan het eind van de middag kwam ook het publiek en werden de hutten en vlotten uitgebreid bewonderd.
Nu hoefden we alleen de vlotten nog te testen. Per platte wagen werden ze naar ons mooie zwembad gebracht, voor de beroemde vlottenrace. Twee aan twee ging de race, om de snelste tijd neer te zetten. Met 4 personen moest het vlot naar de overkant gebracht worden en dat blijkt nog lang niet makkelijk. Een rad blijkt ineens boven het water te hangen of het rad werkt wel, maar sturen blijkt een kunst. Gelukkig haalde iedereen de overkant, al was het soms flink zigzaggend en botsend.
De armada waarbij alle vlotten tegelijk in het water lagen, was helemaal een chaos, maar weleen hele leuke. Gelukkig hield Rob het overzicht en praatte hij het vloeiend aan elkaar.

We sloten nog af met de race tussen het snelste vlot van de jongens (van Thijs, Sil, Tijn,
Daan H., Daan D., Mats en Tim) en het snelste vlot van de meiden (Madelief, Anne, Chantal, Nienke, Luna W.) . De meiden bleken echt het allersnelste vlot te hebben, maar voor beide vlotten was er taart en champagne. Ook voor het mooiste vlot van de meiden (Sanne, Sam, Sara, Luna K. en Lilly) en het mooiste vlot van de jongens (Rens, Jelle, Steef, Finn, Binck, Pim en Stijn) was er nog taart en champagne. Rond 20 uur zat het hele Timmerdorp er al weer op.

Vluttenrace Armada

Het was weer een zeer geslaagde editie, waarvoor we alle vrijwilligers heel hartelijk willen danken! Timmerdorp was niet mogelijk geweest, zonder hulp of bijdrage van:
Bakkerij Beemsterboer
Boekel Transport BV
Bouwbedrijf Wever
Bouwend Nederland
Cars ’n Bands, stars & stripes
Concept dakopbouw
Deen supermarkt Waarland
Edward Beukeveld
EHBO ’t Veld-Waarland
Erik en Rene Bakker
Fa.G. & F. Ruigrok
Groenhart
Handelsonderneming JCN Stoop
John en Anja Groen
Karen Duin
Kruidvat
Leegwater Houtbereiding
Loes en Arie Boekel
Loonbedrijf gebr. Bruin
Loonbedrijf Poland
Marco Groen
Nick Bruin sloopwerken
Nico Schuurman jr.
Niels Bruin
Omnihout BV
Oranjewoud
Stoop groenvoorziening
Van Dijk schilderwerken
Werner Joppe
Zwembad Waarland Zwemmers Mats en Senna

en natuurlijk alle opa’s, oma’s, vaders, moeders, oud-deelnemers en anderen die hebben
geholpen met timmeren, verven, wassen, koffie rondbrengen, snoep uitdelen en nog veel
meer. De bewoners van de Lantmanstraat danken we heel hartelijk voor hun gastvrijheid.
De volgende activiteit komt er al weer aan, namelijk de Dropping. Hou daarvoor de website
in de gaten. De van foto’s van Timmerdorp 2018 kun je hier bekijken. (foto’s door Karen duin)

Tot ziens, tot JASS,
Kars Bakker, Thomas Bakker, Martine Beukeveld, Rob Bruin, Cindy Kleisterlee,
Miranda Jonker en Irene Zutt