Verslag “In ut dorp 2020”

JASS activiteiten “In ut dorp 2020”

Dit jaar helaas géén Timmerdorp, maar gelukkig andere leuke alternatieve activiteiten voor de kinderen. We kunnen terugblikken op drie warme, gezellige, sportieve en mooie dagen!

Woensdag 12 augustus “Vossenjacht”

De vossenjacht is een spel wat we met 18 groepen kinderen in het hart van het dorp hebben gespeeld. Voor de kinderen was het doel van de vossenjacht om de “24 vossen” te vinden. De vossen zijn verkleed en/of voeren een bepaalde activiteit uit. Sommige vossen waren mensen die echt uit de toon vielen, anderen waren een stuk minder opvallend. Onze complimenten aan alle vrijwilligers voor de leuke en ludieke vermommingen. Veel vossen wisten de kinderen echt aan het twijfelen brengen. Van iedere vos ontvingen de groepjes een puzzelstukje waarmee ze aan het eind een rebus op konden lossen.

 

De kinderen uit groep 6-8 moesten oppassen dat ze niet werden gepakt door de “jager”. Als de jager ze betrapte bij een vos, was je één van de puzzelstukjes kwijt. Verder moesten de groepjes onderweg goed opletten op gekke dingen. Bijvoorbeeld een vlag met roze ballonnen eraan, maar met de tekst “Hoera een jongen”, of een poster met de tekst “Hond Boris vermist” met daarbij een plaatje van een kat.

Ondanks de tropische hitte, gingen de begeleiders met hun groepjes blij op pad. Onderweg werd er limonade en een ijsje uitgedeeld. Ook waren er diverse vossen die zorgde voor een verfrissende douche. In de pauze konden de kinderen zich uitleven op het springkussen dat we mochten lenen van het Oranje comité Waarland. Bedankt!

 

 

De winnaars van de vossenjacht zijn geworden:

Onderbouw 

  1. Lisanne Helder met Stan, Dylan, Daimin, Ellis, Fay, Jack en Nick
  2. Evelien van de Geer met EA, Kimi, Do, Kiyo, Chris, Rick en Roos
  3. Petra van de Gulik met  Esmee, Jolie, Kate, Liz, Lotte en Luna

Bovenbouw

  1. Ingrid de Waard met Juul, Cady, Esmee, Joyce en Joy
  2. Simone Berkhout met Anne, Joelle, Lauren, Sarah, Joya en Julia
  3. Miranda Jonker met Tygo, Kas, Geert, Aaron, Joris, Sem en Daan

Het was een geslaagde middag.

 

Donderdag 13 Augustus Watergames

Deze dag werden we gastvrij ontvangen op het terrein van de Boereplaats. We begonnen de dag heel feestelijk. Miranda Jonker werd rond 10 uur verrast door het bestuur en de vrijwilligers van de JASS. Miranda zit al 12,5 jaar in het bestuur van de JASS en daar zijn wij heel erg blij mee! Reden voor een kop koffie en een lekker stukje slagroomtaart.

De middag stond in het teken van watergames. Een schot in de roos met het enorm warme weer! Er werden 18 verschillende spellen gespeeld. Op het veld was geen schaduw, dus een hele klus om het hoofd koel te houden. Tijdens de watergames waren er bekende spellen aanwezig zoals het buikschuiven, water dragen, hindernisparcours en de kelnerrace. Speciaal voor deze editie hadden we nieuwe spellen bedacht. Zo konden de deelnemers zich uitleven met wipballon, met een wip waterballonnen de lucht in schieten en dan heel proberen op te vangen. Een ander leuk spel: daar heb je flipper, met zwemflippers aan, met emmers met gaatjes in de bodem zoveel mogelijk water proberen over te dragen.

Rond 14.00 uur verraste de brandweer de kinderen met een bezoek en een verfrissende douche! Voor korte tijd was iedereen weer lekker afgekoeld! De kinderen mochten ook een broodje bakken boven het vuur, dit blijft een gewild onderdeel.

Gelukkig deze middag heel veel water spelletjes, de uitdaging om het waterpeil bij de spellen op peil te houden is gelukt.

Door de enorme hitte, besloten we de dag iets eerder af te ronden. Een pluim voor alle vrijwilligers die de kinderen toch steeds weer wisten te motiveren.

Vrijdag 14 Augustus Farmergames

Na de warmte van gisteren waren we blij dat we gebruik mochten maken van het Badpop terrein. Het grootste gedeelte van de spellen kon in de schaduw gespeeld worden. Piet en Annet Stoop had geheel belangeloos de spellen beschikbaar gesteld, met het thema boerderij. Ook hebben we verschillende spellen geleend bij Sportservice Schagen. De spellen werden fanatiek gespeeld, mooi om te zien. De trekker werd vlot getrokken, liters water zijn er gemolken en er zijn veel punten gescoord bij het piepers gooien. Verder konden de kinderen zich uitleven met een klompenrace, krat stapelen, Jenga, een hindernisbaan, hoefijzer gooien, croquet, kub, ringsteken, zaklopen etc. Helaas was het onweer eind van de middag de spelbreker. Reden om de kinderen iets eerder dan gepland naar huis te sturen. We willen als organisatie geen risico lopen! Het was een geslaagde en gezellige middag, de kinderen hebben genoten.

Overall winnaars van de water en farmer games:

Onderbouw

1. Esmee, Jolie, Kate, Liz, Lotte en Luna
2. Anouk, Maud, Zoë, Annabel, Fem, Dycke en Fay
3. Teun, Ayden, Ted, Rick, Dylan en Jesper

Bovenbouw

  1. Hidde, Jay, Stijn, Joep, Luka, Tim, Jack, Siep en Nils
  2. Stef, Bob, Sepp, Maarten, Gijs en Daan
  3. Juul, Cady, Esmee, Joyce en Joy

Vanaf deze plek willen we alle vrijwilligers bedanken, dankzij hun inzet hebben de kinderen een mooie afsluiting van de zomervakantie gehad! Super! In het bijzonder willen we de volgende sponsors bedanken voor hun hulp of bijdrage:

Piet en Annet Stoop -Badpop – Bakkerij Beemsterboer – Bouwbedrijf Wever – Boekel Transport BV – Deen supermarkt Waarland – EHBO ’t Veld-Waarland – Ronald Zomerdijk – Lex en Ingrid de Waard – John en Anja Groen – Arjan en Petra Zutt – Zwembad Waarland – Oranje comité Waarland – Brandweer Dirkshorn

Het nieuwe JASS seizoen gaat weer beginnen. Wij gaan weer aan de slag om leuke activiteiten te organiseren voor komend jaar! Onze eerste activiteit staat gepland dat is de ZaPP!

Tot ziens, tot JASS!

Miranda Jonker, Ingrid de Waard, René de Groot,  Thomas Bakker, Cindy Kleisterlee, Martine Koopman en Irene Zutt