Verslag Superster 2018

Rens Groot Superster Waarland!

Afgelopen zondag was de 43e superster op het zwembad van Waarland!

Om tien uur stroomde het terrein vol met kinderen van de Sint Jan school, 92 om precies te zijn, om allemaal te strijden om de superster van Waarland te worden! Rob Smit verwelkomde alle kinderen en vrijwilligers, deelde de groepjes in en om kwart over tien ging iedereen van start.

Op het grasveld, in het zwembad en op het badpop terrein waren 14 spellen klaargezet en bij aankomst leek het wel een minipretparkje, we hadden nogal uitgepakt met luchtkussens, wat wel een vrolijke boel was met al die kleuren!

16 groepjes begonnen fanatiek aan de spelletjes. Zo was er onder andere het bekende buikschuiven van de grote berg. Lekker onder de groene zeep op je buik van de helling af sjeezen om zo ver mogelijk te eindigen. Pieperschieten stond daar ook. Met dit spel was het de bedoeling om met behulp van een bekertje gebonden aan elastieken een pieper in de vakken te schieten waarmee de meeste punten te verdienen waren. De stormbaan was ook weer van de partij, eerst ploeteren over de stormbaan om vervolgens te eindigen in een heerlijk verkoelend badje. Want verkoeling hadden we zeker af en toe nodig deze dag want het weer was prachtig!

Gelukkig hadden we genoeg verkoelende spelletjes. Tokkelen, hangen aan een indianenbrug en op een mat zo snel mogelijk peddelend naar de overkant in het vierde en in het chloorbad stond een hindernisbaan opgesteld en er was een tobberace, hierbij zat je in een speciekuip en moest je zo snel mogelijk met behulp van een touw aan de overkant komen en weer terug. Voor de allerkleinste hadden we in plaats van de zwembadspellen alternatieve spelletjes bedacht. Om twaalf uur zat er al een groot deel van de spellen op en was het tijd voor een lekkere hotdog en even bijkomen van alle inspanning! Na de pauze waren er nog een aantal spellen te gaan, het beroemde vissen spel met de houten visjes was ook weer aanwezig onder leiding van de visclub! Al 43 jaar doet dit spelletje al mee! De mannen hadden ook deze keer weer een mooie hengel beschikbaar gesteld voor degene die alle vissen er het snelst uit wist te vissen. Straks bij de uitslag leest u wie deze mooie hengel heeft gewonnen! Tijdens de minipauze kon er nog even kracht worden gemeten, er stond een apparaat met stierenkop en hoorns waarbij je de hoorns moest vastpakken en deze naar elkaar toe moest duwen. Dat viel zelfs de grootste kinderen nog niet helemaal mee!

En dan nu de uitslag: hieronder de groepswinnaar van ieder groepje;

* groepje 1: Mattis de Betue

* groepje 2: Ike Bos

* groepje 3: Linn Noordstrand

* groepje 4: Gijs Hand

* groepje 5: Bob Zomerdijk

* groepje 6: Joyce de Waard

* groepje 7: Hidde Stam

* groepje 8: Mia Haywood

* groepje9: Suus Groen

* groepje10: Jens Mulder

* groepje11: Syb Bergsma

* groepje12: Jesse Jaspers

* groepje13: Floortje Beukeveld

* groepje14: Sanne Schuijt

* groepje15: Sil Bruin

* groepje16: Nienke Groen

En dan is geworden de Superster van Waarland: Rens Groot!

Rens van harte gefeliciteerd, SUPER goed gedaan!

De winnaar van het vissen is geworden: Kaylie Hillebrand! Zij had in de snelste tijd alle vissen uit de bak gehengeld! Kaylie gefeliciteerd en veel plezier met je prijs!

Fred mocht ook nog even het podium bestijgen, voor Fred was dit zijn laatste Jass evenement en na 6 jaar geeft hij zijn stokje over aan Roland Ruiter! Fred super bedankt voor je inzet al de jaren bij de Jass en Roland welkom bij onze club!

Tot slot willen we heel graag een aantal mensen bedanken, zij hebben zich ingezet of spullen uitgeleend waar we super blij mee zijn!

Alle VRIJWILLIGERS die ons deze dag geholpen hebben met de spellen en groepjes begeleiden!

Bruno Snel

Nick Bruin Sloopwerken

Erik Bakker

Alex Witte

ABC Hekwerk

Edwin Groen

Dorus Moras

Nico Bakker

Piet Stoop

Visclub De Goede Vangst

EHBO

Zwembad Waarland

Iedereen super bedankt!! Foto’s via deze link

Ons volgende evenement is timmerdorp op 29, 30 en 31 augustus, Tot dan tot JASS!

Groetjes Fred, Rob Bruin, Rob Smit, Marieke, Sander en Noortje