Verslag Timmerdorp 2021: Tropical Trueland

Dit jaar keerde Timmerdorp voor het eerst sinds 2001 weer terug op het Badpop-terrein, daar hebben ongeveer 120 kinderen vorige week 3 dagen getimmerd, gezaagd, geklust, geverfd en vooral, gelachen en genoten. De brugklas mocht dit jaar eenmalig mee doen, dit aangezien zij vorig jaar geen Timmerdorp hadden. 

  
Woensdagochtend waren er weer genoeg vrijwilligers en ging het meteen al los. De eerste hutten begonnen al redelijk de lengte, breedte en hoogte in te gaan en begonnen dus ook al redelijk vorm te krijgen 

De vlottenbouwers kwamen een uur na de huttenbouwers binnen. Daar werd heel hard nagedacht, want hoe zet je zelf een snel en goed geraamte voor een vlot in elkaar met alleen vaten, balken en touwen en fietsbanden? Aan de hand van een checklist wisten de vlottenbouwers waar de vlotten aan moesten voldoen, voor ze vrijdag het water in mochten. 

Aan het eind van de middag hadden alle groepen, uiteraard met wat hulp, het frame van het vlot in elkaar en kon het dek gemaakt worden.  

 

Donderdag waren er gelukkig ook weer genoeg vrijwilligers, dus konden de hutten weer flink uitgebreid worden. De hutten werden dichtgetimmerd, de welbekende glijbanen gemaakt en er werden vlaggen en zeilen getekend.  

 

De vlottenbouwers waren ’s ochtends nog volop aan de gang met het maken van een kajuit van minimaal 1x1x1 meter, een mast van minimaal 4 meter, een waterrad, boegbeeld, kraaiennest, een punt aan de voorkant en aan de achterkant en natuurlijk ook de peddels.  

 

In de middag hebben we ongeveer twintig minuten last gehad van een tropisch regenbuitje, maar bij dat buitje bleef het voor het hele Timmerdorp. 

 

Vrijdagochtend werden de hutten (en hier en daar een kind) geverfd en versierd met kleden en vlaggen. We hadden vele mooie kleuren verf van Harry van Balgooy en goede kwasten van Remco van Dijk, waardoor het tropisch dorpje een mooi aangezicht kreeg. Ook de vlotten kregen een mooi kleurtje en werden verder versierd.  

   
Rond de middag gingen de kinderen naar huis om zichzelf op te knappen of gewoon even uit te rusten, of een frisse duik te nemen in het zwembad. Intussen werd alles rond de tent dan alweer opgeruimd door de JASS-leden. 

  
Om half 5 waren alle kinderen er weer om te spelen in de hut of te chillen bij het vlot konden de kinderen genieten van een patatje. Aan het eind van de middag kwam ook het publiek en werden de hutten en vlotten uitgebreid bewonderd.  

Daarna kwam de traditionele vlottenrace in het zwembad. De vlotten werden door Nick Bruin op de aanhanger van Lex de Waard gezet, waarna ze naar het zwembad werden gebracht. Daar werden eerst de voorrondes afgewerkt, om te bepalen welke drie groepen de finale gingen racen. Na deze races werd de traditionele en altijd humoristische Armada gehouden.  

  
Het snelste vlot was die van de Victorie AZ-boot en op de tweede plaats de HBL (volledige naam was niet te onthouden;) . Als mooiste vlotten werden de Spietboot en de Beachcruise verkozen, beide waren gemengde groepen (de brugklas, en jongens/meiden groep 7). Zij mochten een lekkere taart en een glaasje champagne in ontvangst nemen.  

 

 

Het was weer een zeer geslaagde editie, mede mogelijk gemaakt door alle vrijwilligers (alle opa’s, oma’s, vaders, moeders, oud-deelnemers en anderen die hebben geholpen met timmeren en verven. Mede dank zij hun hebben de kinderen weer drie dagen pret gehad! Timmerdorp was niet mogelijk geweest, zonder hulp of bijdrage van onze sponsoren, dus een special thanks naar:  

 

Bakkerij Beemsterboer 
Boekel Handel BV 

Bomij Heerhugowaard 
Bouwbedrijf Wever  

De Waard Kunststof Kozijnen (Lex)
Dennis Bekker 

Eco Woodpainting
EHBO ’t Veld-Waarland (Sandra, Jorine, Nicol, Fanny en Ria) 

Heemskerk Repair
Leegwater Houtbereiding 

Jurgen Wester 

Loes Boekel  

Loonbedrijf Poland  

Necap  BV 

Nick Bruin Sloopwerken 

Nico Bakker . 
Omnihout BV  

Pallethandel De Weel (Jan Stoop) 

Parties & Pints (Anne Stoop) 

Remco Broersen BV 

René Bakker
Schildersbedrijf van Balgooy 
Stoop Groenvoorziening 
Van Dijk Schilderwerken 
Zwembad Waarland 
Zwemmers: Jelle, Rens, Syb en Pim 

 

 

Hou daarvoor de website (www.jasswaarland.nl) in de gaten voor de foto’s van Timmerdorp. 

   

Tot ziens, tot JASS, 
Kars Bakker, Irene Zutt, Chantal Idema, Ingrid de Waard, Rob Bruin, Cindy Kleisterlee,  
René de Groot en Thomas Bakker