Verslag Timmerdorp 2023: Disney

Woensdagochtend gingen we van start met Timmerdorp 2023. Dit jaar stond de teller op ongeveer 115 deelnemers. De kinderen kregen prachtige paarse shirts met enkele Disney-figuren erop, welke weer gesponsord werden door Wever Bouw. Deze Timmerdorp-editie vond plaats op het veld van Piet en Annet Stoop, waar wij hun voor willen bedanken.

 

We troffen het in eerste instantie niet. We begonnen deze ochtend schuilend in de tent, die wederom weer helemaal in style versierd was door ons nieuwe JASS-lid Ingrid de Waard. Dit omdat de regen met bakken uit de hemel viel. Alle JASS-leden hebbe een mooie, lekker warme en waterdichte softshell jas gekregen, gesponsord door het Waarland Fonds. Dit was echt top tijdens de regenbui. Na iets meer dan een uur was het al iets minder hard gaan regenen, dus begonnen we toch maar met timmeren. Na nog een klein buitje, konden we eindelijk het welbekende spreekwoord opnoemen: Na regen komt zonneschijn. Want verder hebben we (het hele Timmerdorp) prachtig weer gehad en zijn er evengoed al aardig grote hutten getimmerd.

 

De vlottenbouwers zijn deze ochtend ook van start gegaan met het in elkaar zetten van het geraamte van het vlot. De vaten en balken moesten aan elkaar gemonteerd worden met alleen touwen en fietsbanden. Zodra het geraamte in elkaar zit met de tonnen er aan, kan er begonnen worden aan onder andere het dek, kajuit, mast en waterrad. Met behulp van een checklist wisten de vlottenbouwers waar de vlotten aan moesten voldoen, zodat ze er klaar voor waren om vrijdagavond het water in te gaan.

 

Donderdag werden de hutten weer flink uitgebreid en afgewerkt. Ze werden dichtgetimmerd, de welbekende glijbanen werden ook gemaakt (of gehaald 😉) en mede door de decoupeerzaag van Maikel, ons andere nieuwe JASS-lid, konden er echte Disney-figuren uitgezaagd worden. Ook de vlotten begonnen steeds meer vorm te krijgen en werd er zoals elk jaar naast het timmeren door de deelnemers zelf ook weer heerlijke broodjes gebakken.

 

Vrijdagochtend werden de hutten geverfd en versierd met kleden en vlaggen. De verf en kwasten werden weer gesponsord door Remco van Dijk en Schildersbedrijf van Balgooy. We hadden vrolijke en felle kleuren, waardoor alle hutten en vlotten er prachtig uit begonnen te zien (filmpje staat op onze Facebook-pagina). Ook werden de hutten en vlotten voorzien van geknutselde Disney-figuren.

 

Rond de middag gingen alle de kinderen weer naar huis om zichzelf op te knappen of gewoon even uit te rusten. Intussen werd alles rond de tent dan alweer opgeruimd door de organisatie en werd Cindy gehuldigd omdat ze 12,5 jaar bij de JASS zit en zich dus al 12,5 jaar inzet voor de kinderen in Waarland.

 

Om half 5 waren alle kinderen er weer om te spelen in de hut of rondom het vlot. BGK Snacks stond weer op het Timmerdorp-terrein en voorzag alle kinderen van een patatje en een snack. Rond half 6 was het terrein geopend voor het publiek en werden de hutten en vlotten uitgebreid bewonderd door al het publiek.

 

Om zeven uur begon de traditionele vlottenrace in het zwembad. De vlotten werden met de shovel van Nick Bruin naar het zwembad gereden. Daar werden eerst de voorrondes afgewerkt, om te bepalen welke drie groepen de finale gingen racen. Na de finale werd de altijd humoristische en vooral chaotische Armada gehouden, puur om alle vlotten nog een extra keer te laten varen.

 

Het snelste jongensvlot was dit jaar die van de ‘Gruwelijke Gasten’ en het snelste meidenvlot was ‘Dukies’. De geheime jury, die ’s middags toen de kinderen naar huis waren de vlotten had beoordeeld, had bepaald dat het mooiste vlot van de jongens dit jaar die van de Cars was en die van de meiden De Sprookjesboot. Zij mochten een lekkere taart en een glaasje champagne in ontvangst nemen, gesponsord door Niels Bruin Lood en Zinkwerken.

 

Ook nemen wij na deze Timmerdorp-editie afscheid van 3 (!) JASS-ers: Marieke Stam, Rob Smit en Roland Ruiter: wij willen deze toppers onwijs bedanken voor hun vele jaren inzet en vermaak voor de (Waarlandse) kinderen! Wij gaan de quizzen, feestjes, presentaties (spreekstalmeester) en optredens onwijs missen.

 

Wij vonden het weer een geslaagde editie, die vooral ook mogelijk gemaakt werd door alle vrijwilligers die hebben geholpen met onder andere timmeren, verven en slopen. Mede dank zij hun hebben de kinderen weer drie dagen pret gehad.

 

Ook was Timmerdorp niet mogelijk geweest zonder alle mensen die voor ons hout gespaard hebben en ook de EHBO ’t Veld-Waarland mag niet ontbreken. Zij staan toch 4 dagen paraat in geval van bedrijfsongevalletjes. En uiteraard ook geen Timmerdorp zonder hulp of bijdrage van onze sponsoren, dus zoals altijd zeker een special thanks naar:

 

Badpop Waarland

Bakkerij Beemsterboer

Bekker Steigerbouw
Boekel Handel BV
Bouwbedrijf Wever

D. Bakker Dienstverlening

DekaMarkt

De Waard Kunststof Kozijnen (Lex)

Duncan Zut

Loes Boekel

Loonbedrijf Poland

Nick Bruin Sloopwerken

Niels Bruin Lood en Zinkwerken

Omnihout BV (Alex Witte)

Pallethandel Next Generation (Kick Smit)

Parties & Pints (Toine Stoop)

Remco Broersen

Schildersbedrijf van Balgooy
Stoop Groenvoorziening

T&C Bakker
Van Dijk Schilderwerken
Zwembad Waarland

 

 

Tot ziens, tot JASS