Verslag van Jass Drieluik 2017, de playbackshow 

Afgelopen zaterdag was het weer feest in het Dorpshuis. Wij hielden de laatste avond van drieluik. Die staat traditie getrouw in het teken van de legendarische playbackshow. Er waren 21 optredens te bewonderen. Waarvan 1 remix (gemaakt door Jay Calson) met feestelijke meezingers door de Jass leden en een spetterend optreden in pauze door het wedstrijd dansteam van Nathalie de Water van TCD.

De 19 Drieluikgroepjes streden met veel plezier om de prijzen. En de strijd was goed te zien aan de enorme inzet van onze jeugd met soms een beetje hulp van de ouders. De een wat meer in decorstukken, de ander wat meer in originaliteit en weer een ander groepje had het playbacken weer wat beter ingestudeerd. Maar ja… aan onze jury, bestaande uit Hanny Frederiks, Paul de Betue en Thomas Bakker de zware taak de combinaties van deze skills naar waarde te schatten. De acts vertegenwoordigden alle 4 laatste decennia ‘s. Weer van ABBA tot de Bangels, van Queen tot Christina Aquilera en weer terug. Een behoorlijk muzikale opvoeding is ons gepresenteerd. Was je er niet bij, dan heb je heel wat gemist! Uit eindelijk kwam de Jury tot een zwaar bevochten doch unanieme top 3:

Uitslag Playbackshow

Familie Von Trapp winnaars playbackshow

 1. Familie Von Trapp  (De eenzame herder/ The Sound of Music)
 2. De Surivor meiden (Suvivor/ Destiny’s Child)
 3. Dramaqueens  (Candy man/ Christina Aquilera)

Gefeliciteerd Meiden! Onwijs goed gedaan!

En de rest van de top 10:
4. Motor Muizen (Nellie the Elephant/ Toydolls)
5. Knuffelige Teddybeertjes (De politie/ K3)
6. Blije Blondjes (Walk like an Egyptian/ The Bangles)
7. The Victors ( Twillight zone/ Golden Earrings)
8. Big Smile  (Annie / Annie)
9. De Kaashazen (10.000 keukenrollen/Smikkelkaas-parodie K3)
10. The Rockers (We will Rock you/Queen)
11. De overige groepjes

We dagen de jongens van volgend jaar uit om een geheel jongens top 3 te realiseren want dit jaar bestond de top 3 uit alleen meidengroepen. Dus Joôs begin alvast maar met oefenen!

Maar daarentegen.. Er staat  in de over-all Drieluik eindstand toevallig wél een jongensgroep op nummer 1! De Motor Muizen zijn de Drieluik winnaars van 2017. Dat mogen ze nog 2 x proberen want ze zitten nog maar in groep 6, dus dat belooft wat voor de toekomst.  Ze stonden niet fier bovenaan want de rest van de groepjes volgden elkaar op met maar enkele punten verschil. Dus iedereen gefeliciteerd met jullie prestatie!

Rest ons nog het team van het Dorpshuis, Marc en de jury te bedanken, de EHBO en alle overige vrijwilligers en natuurlijk onze sportieve, slimme en creatieve deelnemers, Bedankt!

Drieluik einduitslag  2017

 1. Motor Muizen

  Motor Muizen winnaars 2017

 2. Familie Von Trapp
 3. Dramaqueens
 4. Blije Blondjes
 5. De Survivor meiden
 6. Yolo Gangsters
 7. The Rockers
 8. Chillgirls
 9. Knuffelige Teddybeertjes
 10. Big Smile
 11. Het Beste Team
 12. The Cuties
 13. De Kaashazen
 14. The Watermonkey’s
 15. The Victors
 16. BFF’s
 17. Cromo Taggers
 18. Yolopoepjes and the Q-gamers
 19. The Badboys

Tot volgend Jass

Klik hier voor de foto’s